Információ

 
Tisztelt Gyűjtőtársak!
A minimális rendelési összeg csomagonként(több darabot is tartalmazhat) fémpénz,kitüntetés és érem esetén: 6000Ft illetve papírpénz,vagy vegyes tétel esetén: 7000Ft.
A megrendelt darabokat postai utánvétellel juttatom el cserepartnereimhez. Az utánvételi összeget a megrendelt darab ára + a feladási díj összege képezi. A mindenkori postaköltség díját a WWW.POSTA.HU honlapon nézhetik meg. A honlapon szereplő minden darab garantáltan eredeti, az utánvereteknél minden esetben szerepel az uv. jelzés. Mivel minden cserére vagy eladásra kerülő darabról kép van, illetve feltüntettem minden hibáját, igy reklamációt csak jogos kifogás esetén tudok elfogadni. Esetleges reklamáció esetén kérjük küldjön e-mailt a INFO@ARANYPENGO.HU -ra. Továbbá felhívom a tisztelt gyűjtőtársak figyelmét, hogy bizonyos daraboknál a pénzek és érmek elő és hátlapja között színbeli eltérés tapasztalható és egyes daraboknál mindkét oldalnál színbeli eltérés lehetséges. A problémáért szíves elnézésüket kérem ez technikai hiba. Minden darab eredeti színű, ha a darabon elszineződés, van azt a leírásban feltüntetem.
Felhasznált rövidítések:
Au.: aranylh.: lapkahiba
ar.: aranyozottvh.: verésihiba
ar br.: aranyozott bronzph.: peremhiba
Ag, ez.: ezüstj.: jusztírozott
ez br.: ezüstözött bronzü.: ütésnyom
br.: bronzk.: karc
hf.: hadifémfny.: fülnyom
zh.: zománchibakny.: korroziónyom
ti.: tisztítottfo.: folt
ly.: lyukasö.: öntött
uv.: utánveretv.: vert
 
Tartás:
1 = extra - stempelglanzA + vagy - jelzés a megjelölt állapotnál jobb vagy gyengébb tartást jelöl.Pl.: -2 a kiváló és a nagyon szép közötti tartás.
2 = kiváló - vorzüglich
3 = nagyon szép - sehz schön
4 = szép - schön